Find de bedste vandresko til dine fødder

0
182

At finde de helt rette vandresko kan være noget af en udfordring. Især hvis du i forvejen kæmper med knyster, dårlige ankler eller har tendens til vabler eller fodsmerter ved lange gåture. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i, hvad dine fødder har brug for, så du kan finde de helt rette vandresko til dine behov. Vi har her samlet et udsnit af gode råd til vandresko. Så er du godt klædt på til enhver hike. Så læs med og find de helt rette sko til dine fødder.

 

Vandtæt eller ikke vandtæt?

Det er det store spørgsmål. Og alt efter hvor du skal vandre, kan svaret måske også være forskelligt fra person til person. Fugtige og våde fødder er lig med vabler og andre gener under vandreturen, derfor er der mange, der foretrækker vandrestøvler, der er vandtætte. Men desværre følger medfører en vandtæt støvle også mindre åndbarhed, da membranen holder væsken ude. Det betyder, du både får varmere og mere ildelugtende fødder på din vandretur, hvilket mange vandrere heller ikke synes, er særlig rart. Så når alt kommer til alt, vil vi anbefale, at du vælger sko ud fra det terræn, du plejer at vandre i.

 

Hvilket materiale skal dine vandresko være i?

Når det kommer til materiale af vandresko, er der flere ting, der bør spille ind i dine overvejelser. Vil du gerne have vandresko, som kræver minimalt vedligehold, skal du vælge ruskind eller syntetisk materiale, da læderstøvler kræver mere vedligehold og imprægnering. Dog er læderstøvler ekstremt holdbare og kan holde i mange, mange år, såfremt du passer ordentligt på dem og giver dem en god imprægnering, inden de kommer i brug. Det er derfor op til dig selv, om du vil prioritere en lang levealder eller støvler, der ikke kræver den store rengøring eller vedligehold mellem vandreturene.

 

Du går ikke galt i byen med et par Merrell sko

Merrell er en utrolig populær sko, når det kommer til både vandresko og vandrestøvler – og det forstår man godt. Merrell støvler er nemlig lavet i materiale, der både støtter dine fødder, samtidig med at de lader din fod ånde. Med andre ord er du altså optimalt beskyttet, når du skal ud på længere hikes, som kræver mere støtte til dine fødder og ankler. Vandresko kvinder sortimentet er især meget populært hos støvlegiganten, så tøv ikke med at give deres sko et skud, hvis du er på udkig efter en kvalitetsstøvle, som mange vandrere bruger, når de skal ud på tur i det fri.