Stort overblik – her er de 5 største festivaler i Danmark

0
13280

I Danmark er der stor kærlighed til festivaler – især de festivaler på vores egen jord. Vi holder af at tage ud og høre vores yndlingskunstnere og måske lære et par nye kunstnere at kende, imens vi står i regn og mudder og kulde på en mark i den danske sommer – så længe vi har en kold øl i hånden. Her kan du læse om de 5 største festivaler i Danmark, så du kan danne dig et overblik. Følg med i, hvornår de forskellige festivaler afholdes her i denne festivalkalender.

1.   Roskilde Festival

Det er vist ingen hemmelighed, at Roskilde er den blandt de 5 største festivaler i Danmark. Roskilde Festival er faktisk også den allerstørste festival med over 130.000 deltagere. Det gør endda Roskilde Festival til den største i Norden. Siden 1971 har Roskilde afholdt deres berømte festival og har haft nogle af de største danske og internationale kunstnere til at spille på de mange scener.

2.   Smukfest

Smukfest er den næststørste festival i Danmark med ca. 55.000 deltagere. Festivalen der ligger i Skanderborg har 40 år på bagen har også kunnet tiltrække store navne fra hele verden. Der er dog også et stort fokus på de danske artister.

3.   Tinderbox

Tinderbox er Danmarks tredjestørste festival med 45.000 deltagere. Den Odense-baseret festival skiller sig lidt ud fra de andre store festivaler i Danmark. Festivalen har nemlig mere fokus på DJ’s, og er kendt for deres scene, Magicbox.

4.   Northside

Northside er Danmarks fjerdestørste festival med ca. 35.000 deltagere og er bosat i Aarhus. I modsætning til de to største festivaler, så er Northside en rimelig ny festival. Den startede faktisk først i 2010 med 5000 deltagere, men har siden eksploderet. På trods af at festivalen stadig er relativt ny, har den formået at tiltrække store internationale og nationale navne. De læner sig mere op af indiemusik og er kendt for at give plads til lidt alternative genre.

5.   Jelling Musikfestival

Den femtestørste og sidste festival der bliver inkluderet her, er Jelling Musikfestival. Festivalen har, ligesom de andre festivaler, vokset en hel del de seneste år. Jelling Musikfestival havde i 2019 et deltagerantal på omkring de 30.000 deltagere, og der regnes kun med at være fremgang i de tal. Jelling Musikfestival er en festival, der har vægt på danske musikere, og du vil kunne møde gamle såvel som nye kunstnere fra et bredt udvalg af genre.