Kom i skoven med en Cannondale MTB

0
857

Flere og flere danskere cykler, og særligt mountainbiken er blevet populær hos danskerne. Cykeltype benyttes både til motion og transport og kan med et væld af prislejer, fås i modeller der matcher stort set alles behov og budgetter. Mountainbikes fra Cannondale er blandt verdens mest populære, og sælges hos stort set alle danske cykelhandlere. Cannondale er en stor amerikansk producent, og laver cykler i alle prislejer, så både motionister og seriøse cykelryttere kan komme ud og køre i skoven.

 

Med en Cannondale MTB er du sikret udstyr og stel af høj kvalitet, så du ikke skal bekymre dig om reparationer og hyppige justeringer. Cyklerne starter prismæssigt omkring 4000 kr. og opefter, så selv de helt grønne mountainbikere kan få sig en begyndercykel. Når du skal vælge den rigtige MTB er det altid en fin idé at besøge en fysisk cykelforhandler, gerne én med et stort udvalg. Her har du mulighed for at prøve flere forskellige modeller og størrelser, så du ender med en cykel der matcher lige netop dine behov.

 

Når du skal vælge en Cannondale mountainbike bør du vurdere hvor du har planer om at bruge den. Skal du køre de helt tekniske MTB-spor bør du således ikke gå ned på udstyret, og det er ofte en god idé at sigte et lille prisleje over de allerbilligste modeller. Udstyret på en mountainbike belastes ekstremt hårdt, og særligt når vejret er dårligt slides der på kæde, tandhjul og andre sliddele. De billigste cykler er nemlig ikke altid garderet til det allermest tekniske terræn, men er i højere grad lavet til f.eks. skolekørsel eller transport til og fra arbejde. Skal du ud og køre hurtigt i skoven anbefales det derfor at cyklen har en smule bedre udstyr, både når det kommer til gear og affjedring.

 

Cyklens udstyr har meget at sige ift. hvad cyklen koster. Jo bedre udstyr, jo højere pris. Tag en snak med din cykelhandler om hvad der vil være et passende valg til dig og dine behov. Cannondale laver desuden også mountainbikes i flere forskellige modeller. Eksempelvis kan du overveje om du ønsker en MTB med affjedring foran, kaldet hardtail, eller en cykel med affjedring både for og bag, kaldet full-suspension. Begge modeller har hver deres fordele og ulemper, men afhænger af hvor du skal bruge den, bør du overveje hvilken der matcher dine behov.

 

Cannondale MTB fås desuden i flere forskellige størrelser for hver model, og særligt hér er det om at være skarp til at vælge den rigtige cykel. De fleste cykelhandler benytter en størrelsesguide så du kan sortere dig frem til én eller to størrelser du bør kunne passe. Den bedste test er dog at prøvekøre cyklerne, så du finder ud af hvilken du føler dig bedst tilpas på. Normalt kan man passe i hvert fald to størrelser, hvoraf man almindeligvis vælger den mindste af de to. Igen er det dog en god idé at prøve lidt forskellige modeller, størrelser og udstyrsniveauer.

 

Med en Cannondale MTB er du godt klædt på til at køre i skoven. Cyklerne fås til stort set alle behov, så der er altid er en cykel til dig. Du kan finde mountainbikes fra Cannondale hos cykelhandlere over hele landet.