Pas på tænderne ikke får betændelse, mens du dyrker adrenalin

0
284

Er du typen, der bare skal have adrenalin, og som er vild med at finde den ene efter den anden sport, som du kaster dig ud i (og sikkert nogle gange bogstavelig talt)? Så sørger du forhåbentlig allerede på at passe godt på dig selv. Men husker du også, at du skal passe godt på dine tænder? Ellers kan du læse med i denne artikel for at få en lille påmindelse. Så kan det være, at du bliver bedre til at finde tandbørsten frem.

 

Hvad kan der ske, hvis man ikke passer på?

Der kan ske en række af forskellige ting, hvis du ikke er opmærksom på at passe godt på dine tænder. Det kan f.eks. være, at der kommer noget, der starter med at være betændt tandkød for oven, for neden eller begge steder. Dette kan ende med at blive paradentose, og så har du altså pludselig virkelig dårlige tænder at se frem til – hvis det ikke bliver holdt ned med de jævnlige tandlægebesøg, man skal huske.

 

Har du tid til tandlægen i din sport?

Det kan være tidskrævende, hvis man er meget seriøs omkring som dyrkning af adrenalin. Derfor er det heller ikke sikker, at det er tandlægen, der står øverst på listen over ting, man skal huske. Det kan være, at skal sørge for, at det er en prioritet, der bliver rykket op.

 

Du skal huske at børste dine tænder

Det er heller ikke sikkert, at man tænker så meget på at børste sine tænder, hvis man lige er sprunget ud med en faldskærm den samme dag. Men på samme måde, som der er sikkerhedsforhold, når man dyrker adrenalin, er det også vigtigt, at man sørger for at give sine tænder gode vilkår for at være sunde, hvis man da er interesseret i at have problemfrie og flotte tænder længe endnu. Tænderne er en vigtig del af os, og det er tænderne, vi bruger, når vi signalerer, at vi er glade. Men det er klart, at det er sværere at smile, hvis man har tænder, man ikke er glade for.

 

Skal du booke tid til tandlægen allerede i dag?

Sådan noget med at booke tid til tandlægen, det er en af de ting, som man bare burde få gjort. Det kan være, at du skal ind og booke en tid med det samme, du er færdig med at læse denne artikel.