Tag på svømmetur i havet

0
4555

Vi guider dig herunder igennem, hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil svømme en tur i havet. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, inden du hopper i det åbne vand og svømmer. Vi vil her guide dig igennem nogle af de ting, du skal være særligt agtsom over for.

Derfor er det skønt at svømme i havet

Om du svømmer i havet om sommeren eller om vinteren er selvfølgelig forskelligt i forhold til, om du svømmer i varmt eller koldt vand. Men oplevelsen er ofte den samme – det gør dig friskere og giver dig en dejlig følelse.

Den ideelle dragt til havsvømning er selvfølgelig våddragten, som gør svømningen i det åbne hav sjov og mere komfortabel.

Få styr på vejtrækningen

Du skal ikke trække vejret hurtigt, hvis du svømmer i lave temperaturer. Det er naturligt, fordi kulden påvirker dig. Derfor er det en god ide, hvis du får styr på din puls og vænner din krop til vandet med forsigtige svømmetag.

Hav noget i sigtekornet

Det er vigtigt, at du er velorienteret. Du skal hele tiden have noget at sigte efter, når du skal tilbage fra havet. Det kan være en vindmølle, et specielt træ, en bøje i vandet eller lignende. Det er dig, der styrer, hvad du går efter, men det skal være noget, du kan se, som ikke er i bevægelse. Derfor skal du ikke vælge en båd.

Intervaltræning mellem bøjer

Du skal svømme på en bane, som er markeret med bøjer. På den måde kan du nemmere koncentrere dig om din svømning. Du kan svømme mellem to bøjer i et højt tempo, holde pause og gentage turen et par gange.

Bliv udfordret af bølgerne

Du kan blive stærkt udfordret af bølgerne i havet. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvordan strømforholdene er. Det er også vigtigt, at du kun har noget at gøre med de store bølger, hvis du har styr på og kan håndtere dem. Der er mange lege, du kan lave – det kan eksempelvis være, at du svømmer imod bølgerne.

Er I flere, kan I gøre svømningen nemmere for hinanden

Hvis I er flere, kan I gøre svømningen nemmere for hinanden ved at svømme lige bag hinanden. Det er lidt ligesom, når du cykler, og du sparer energi ved at ligge lige bag forankørende ryttere. På samme måde kan du svømme og spare energi ved at være lige bag personen, der svømmer foran dig.