Adventure oplevelser på skiferien

0
374

Skiferien er for de fleste kun noget der sker et par uger om året for os danskere, derfor er det med at få det mest mulige ud af skiferien. Der er flere forskellige adventure oplevelser man kan få når man tager på skitur.

Offpist oplevelsen

Når man kan stå på ski, og man helst ser alle pisterne er røde og sorte. Så er offpisten det sted de fleste erfarne skiløbere søger hen, for at få noget ekstra på opleveren. Når man tager i offpisten er der altid en chance for noget kan gå galt, ligesom vælger man at vandre rundt i Canada i bestemte områder så kan der altså stå en bjørn foran en, i offpisten på ski kan man rende ind i at det udløser en lavine i værste tilfælde. Derfor anbefaler vi også altid at man booker en guide til offpistturen, samt man sørger for at udstyret er tilpasset det terræn man tager ud i.

Områderne som jeg godt kan lide at tage på offpist i, er kendte destinationer som Val d’ Isere og Val Thorens som ligger i Frankrig, det er 2 steder hvor du ikke behøver en guide til offpist i mange tilfælde, da man via de store områder nemt kan komme ud på pisten igen, der er ikke mange træer, så områderne er åbne og man kan se hvad der sker omkring sig og hvor man skal hen.

Tager man derimod til Canada eller USA, som fx Aspen i USA eller Big White, Whistler som er kendte områder hvor er der mange flere træer og der er mange flere områder hvor det ikke er så nemt at finde frem til pisten, og sker skaden der og man ikke har lejet en guide så er man altså på den. Så alt efter hvilket sted man tager til, så skal man vurdere situationen inden man at tage ned af stejle områder og uberørte skiområder.

Andre gode adventure oplevelser på skiferien

Adventuren ligger for mig i oplevelser som man ikke oplever til dagligt. Når man drager på skiferie, snakker vi natur og fart for mange. Her er adventure oplevelser som snescooter oplevelser i Norge, Sverige og Finland noget der ligger rigtig højt på min liste, god fart hen over flade og mindre bjerge hvor man kan få lov til at give en snescooter noget gas, højt på min liste.

Derudover er der paragliding, som er et hint, her kan man få lov til at hænge oppe i luften i længere tid og blot nyde området i sneklædte omgivelser. Flere vælger også at gøre det med ski på, hvor de så bruger skiene til at sætte af med, det kræver dog træning at kunne det.