Derfor skal du tage på en adventure rejse i dit sabbatår

0
594

Du har sabbatår, og du ønsker at få det bedste ud af det. Dog ved du ikke, hvordan du skal gribe året an. Der er mange muligheder, og du ønsker selvfølgelig at vælge den bedste. Sabbatår er året i dit liv, hvor du bør opleve noget anderledes og spændende. Du bør bryde med dine vante rammer og komme ud af din comfort zone – derfor skal du ud at rejse.

Inden man rejser, skal man have styr på alt derhjemme. Er der orden i økonomien? Har din familie det godt? Skal du tænke over løbetid hund eller kat?

Du oplever nye kulturer

Som sagt skal du bryde med dine rammer i dit sabbatår, og derfor vil det være en god idé at opleve nogle nye kulturer. Der er så mange forskellige måder at leve på, og det er sundt at opleve kulturer, der står i kontrast til Danmark. Der findes mange fattige lande, hvor de sætter pris på helt andre ting end i Danmark. Når man kommer hjem fra et land, hvor de har en anden kultur, lærer man at sætte tingene i perspektiv. Måske vil det også føre til, at man handler anderledes i sin hverdag.

Det er godt at udvide sin horisont og møde mennesker, der lever på en helt anden måde, end man selv gør. Det vil også være en god idé fx at komme på besøg hos lokale. På den måde møder to kulturer hinanden. Og hvem ved, måske kan de også lære noget af dig og kulturen i Danmark?

Du kommer hjem med ny energi

Som H.C. Andersen siger: ”at rejse er at leve”. Du lever så meget på en rejse, at du kommer hjem med en masse ny energi. Måske også som et nyt menneske? Når man rejser i en længere periode, som man typisk gør under sit sabbatår, lærer man så mange nye ting. Det er meget dannende at komme ud på et eventyr og stå på egne ben. Mange unge er vant til at modtage en masse hjælp fra sine forældre, og når de er ude og rejse, finder de måske ud af, hvem de er uden deres forældre og venner hjemmefra. Det er ikke sikkert, at du kommer hjem som et nyt menneske, men du vil helt sikkert komme hjem med ny energi og et andet syn på mange ting. Det er vigtigt for unge mennesker at komme ud og rejse for at opleve alt det, verden har at byde på.