Gode råd til brug af magneter ved vandring

0
1399
magneter til vandring

Temperaturen falder, vejret er blevet ustadigt og det bliver hurtigt mørkt. Dette er alle tegn på at efteråret for alvor har taget fat, og at vinteren venter rundt om et af de nærmeste hjørner. Den danske vandresæson går på hæld og kun de hårdeste typer, begiver sig ud på længere vandreture i de danske skove.

Selvom sæsonen går på hæld, kan man allerede nu begynde at gøre sig overvejelser om næste års sæson.

  • Hvad er den personlige målsætning?
  • Skal man vandre specifikke ruter i ind- eller udlandet?
  • Hvilket udstyr skal bruges og skal noget skiftes ud eller opgraderes?
  • Skal man konditionstræne og forbedre fysikken for at opnå sine målsætninger?
  • Skal man tilegne sig specifikke færdigheder?

Lær at lave et hjemmelavet kompas

Nogle af os glemmer fra tid til anden vigtigt udstyr. Selvom man tænker at der er styr på pakkelisten, sker det at essentielle ting bliver forlagt derhjemme.

Én af de vigtigste genstande man som vandre kan glemme, er sit kompas. Er man først faret vild i en stor skov, kan det være svært at orientere sig uden et funktionelt kompas. Man kan også komme ud for at det medbragte kompas går i stykker, hvis man ved et uheld, snubler undervejs.

Derfor kan det være en god idé, hvis man er en regelmæssig vandrer at lære at lave sit eget kompas i naturen. Alt man skal bruge er en magnet og en lille tråd af jern. Gnid magneten langs tråden for at magnetisere jerntråden. Det er vigtigt at man konstant gnider i samme retning, for at danne poler på tråden. Find den rigtige magnet https://larko.dk/.

Når tråden er magnetiseres, placeres den på et blad, som derefter ligges på vand, der har en rolig overflade. Bladet og tråden vil pege mod nord og derfor fungere som et simpelt kompas, der kan hjælpe med at vise vej. Du kan nu lettere orientere dig med kortet igen.

Brug magneter til at holde på udstyret

Når man vandrer meget, oplever man fra tid til anden, at tøj, rygsæk og udstyr kan sidde fast i grene fra buske eller træer. Det kan i værste tilfælde ødelægge udstyr eller rygsæk, hvilket kan være ubelejligt, hvis man har langt til mål.

I stedet for at placere drikkedunken i en dunkholder i rygsækken, kan man lime en magnet på rygsækken. Bruger man en drikkedunk af jern sætter man den blot fast på magneten. Hvis man har en dunk af plastik, kan man nemt lime en magnet fast på ydersiden, hvorefter den kan monteres på magneten på rygsækken.

Det smarte ved denne løsning er at intet går i stykker, hvis man sidder fast i en gren. Alt der sker er at drikkedunken ryger af, hvis der ligges nok kraft i.

Ovenstående metode kan selvfølgelig også benyttes til andet udstyr, som man gerne vil have let adgang til.