Gør din krop klar til ekstremsport og adventure

0
873
bål

I dag bliver det mere og mere populært for mange at dyrke ekstremsport og adventure og prøve sine grænser af og få et adrenalin kick, hvilke gør det vigtigt blandt andet at kigge på ens kost og levestil.

Ekstremsport er selvfølgelig mange ting. Har du aldrig løbet kan det være ekstremt at træne op til en halvmaraton, men for andre betyder det måske en ironman eller bjergbestigning. Men med udgangspunkt i de 2 sidste slags er det nødvendigt at strukturer sin hverdag og det kræver en hel del ofre at deltage i den type sport og adventure.

Fokuser på din kost

Når du dyrker ekstremsport og adventure er det yderst vigtigt at du spiser rigtigt og supplere med kosttilskud så du er sikker på at din krop for det nødvendige så den kan klare udfordringerne.

kosttilskudguiden.dk er et godt sted at søge hjælp og vejledning, så din krop får det den har brug for at tilskud af vitaminer og mineraler, så den ikke går kold undervejs med skader.

Sæt dig et mål

Hvis du har sat dig det mål at du vil gennemføre en Ironman er det vigtigt at du gør dig hvad det har af betydning for din dagligdag og din økonomi. At spise korrekt når man dyrker ekstremsport kan være en dyr affære. Der skal til tider spises rigtig meget. Ofte en 5-6 gange om dagen.

Der skal trænes og spises rigtig meget, hvilke ikke vil levne meget tid til noget andet. Har du et job der også kræver dig, skal du indstille dig på, at du vil have nogle meget lange og hårde dage.

Husk at holde fri

Hvis nu vil gøre ekstremsport og adventure til en generel livstil er det vigtigt at du også har et frirum. Især hvis du også her en familie. At træne og spise som det er nødvendigt for at dyrke ekstremsport vil kræve meget af din familie og påvirke deres liv også. Det er derfor vigtigt at du har deres opbakning og også husker at prioritere dem.