LRP – Patientskadeerstatning

0
254

Faldskærmsudspring. Paragliding. Bungy jump. Adventure race. Listen for ekstremsportsmuligheder er lang, og flere og flere bruger ekstremsport til at få sine adrenalinkick og for at mærke, at man lever. Nogle har den oplevelse, at det er følelsen af, at man ikke er udødelig, der gør, at man mærker, man er i live. At kaste sig ud fra mange hundrede meters højde, mærke kroppen falde, og tyngdekraften fører én susende mod jorden og man trækker i snoren og føler rykket, når faldskærmen slår ud. Man er grebet og kan nu svæve mod jorden og nyde udsigten. Eller flyver ned ad en bjergsige på en mountainbike i en fart, der næsten er umulig at håndtere. En enkelt fejl her og du ligger med brækkede knogler og må akut have hjælp. Er uheldet ude med ekstremsport, kan konsekvenserne være fatale. Men lægehjælp kan redde meget. Men hvad nu, hvis noget også går galt der?

Skaden efter skaden

Uheldet var ude, og du ligger på sygehuset med brækkede ben og et overrevet korsbånd. Lægerne fortæller dig, at det bliver et langt genoptræningsforløb, men at du nok skal blive god igen. Eller det var lige indtil, at de kom til at lave en fejl i operationen med dit korsbånd. Nu har du i stedet mistet din mulighed for nogensinde at komme til at køre mountainbike igen. Fanget i frustrationen og magtesløsheden kan du ikke gøre meget andet end at erkende, at det du kunne før, kan du ikke længere. Men uretfærdighedsfølelsen sidder i dig. For det var jo deres fejl. Så du søger erstatning. En økonomisk erstatning, for de muligheder du har mistet, vil aldrig erstatte din førlighed, men det er den retfærdighed, du kan få. Så du vælger at søge patientskadeerstatning.

Patientskadeerstatning

Muligheden for at modtage patientskadeerstatning er stor. Lægerne havde givet udtryk for, at det var muligt at opnå fuld førlighed, men på baggrund af deres fejl har du varige mén. Varigt mén og kroniske smerter er afgørende for, hvor meget du kan forvente at modtage i patientskadeerstatning. Når man har konstateret, at skaden ikke vil blive bedre over tid, fastsættes méngraden. Har man en méngrad på mere end 5 procent er man berettiget til erstatning.

Er det at søge personskadeerstatning en uoverskuelig proces, kan man få professionel hjælp hos advokater. Nogle advokater har specialiseret sig i erstatningssager, og de vil gøre en stor forskel i din oplevelse af processen. De kender proceduren og ved, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er.

Hvis man er glad for ekstremsport, er man formentlig opmærksom på de risici, der er ved det. Men er uheldet ude, bør man også vide, hvad konsekvenserne kan være.