Velkommen til den digitale tidsalder

0
117

De fleste voksne har efterhånden erkendt, at det er rigtig svært at undvære en mobiltelefon. Tanken kan være meget tiltalende, men det kan være meget udfordrende og besværligt, hvis man holder sig helt uden for det digitale samfund. Selv de fleste ældre har anskaffet sig en telefon og bliver som regel hurtigt glade for den. Det kan også give en ekstra tryghed at have en telefon på sig, når man er ude.

En Iphone er en god løsning

For nogle kan det dog være meget uoverkommeligt at sætte sig ind i den digitale verden. Nogle ældre får stadig alt tilsendt med posten, men det er besværligt og langsommeligt. Både fordi posten ikke kommer fra dag til dag, som den gjorde engang, men også fordi det er vanskeligt at leve sit liv uden for det digitale univers. Fx er det bøvlet at betale en regning, hvis man ikke selv kan gøre det via sin netbank, men fortsat insisterer på at betale på posthuset eller i banken. Det koster også mange penge, da der opkræves gebyr for sådanne manuelle betalinger. Det er også svært at rette sin forskudsopgørelse og årsopgørelse, hvis du ikke logger ind på skats hjemmeside og klarer det der.

Med andre ord giver det rigtig god mening at anskaffe en telefon, det kan fx være en iphone.

Alt kan klares fra telefonen

På mobiltelefonen kan du ordne alt vedrørende din privatøkonomi, det være sig at betale regninger fra netbank, overføre på mobilepay, osv. Det er også på telefonen, at du nemt kan følge med i dit barns hverdag på Forældre-intra, Aula og øvrige platforme. På telefonen kan du blive opdateret med dagens nyheder, dagens vejr og sidst, men ikke mindst, så er telefonen også adgangen til dit sociale liv. Uanset om du er til telefonopringninger, sms’er, Facebook opdateringer eller TikTok, så er mobiltelefonen kilden hertil.

Hverdagens indkøb kan også klares fra telefonen, hvis du køber ind via en af de hjemmesider, der bringer dine varer til døren.

Husk nærværet

På trods af alle fordelene ved at have en mobiltelefon, så er den indimellem også meget udskældt i mange hjem og den stjæler ganske enkelt opmærksomheden både fra børn og voksne og kan gå ud over nærværet, hvis man ikke er opmærksom på det. Så hvor fantastisk et redskab telefonen end er, så husk at læg den væk engang imellem. Tag en pause og lav nogle regler, som alle i familien kan blive enige om.