Sådan gør du det muligt at tage et helt års rejse

0
896

I det moderne Danmark kommer der flere og flere historier om stress, depression og angst. Især antallet af stressede danskere har været stødt stigende de sidste mange år og den tendens ser desværre ikke ud til at gå nedad, tværtimod. Vi er som samfund blevet bedre, nok fordi der er kommet mere og mere fokus på problemet. Men statistisk set vil mange af os enten selv blive ramt af stress, eller have en tæt på/ i netværket der gør, i løbet af vores liv.

Der er mange måder at forebygge og forhindre stress. Mange simple, men ikke nemme måder. En af de ikke så nemme, men til gengæld rigtig fede måder at forebygge stress på er at rive 3-12 måneder ud af sit liv/kalender. I denne periode tager man væk fra dagligdagens hamsterhjul, man tager ud og rejse, man tager ud i verden og bor et andet sted eller man køber en autocamper og kører afsted mod ingenting og alting.

På den måde får man selvsagt et fedt og anderledes år, hvor man kommer væk fra hverdagens stress og jag, men derudover kommer det også helt af sig selv at man får reflekteret over om livet derhjemme er det rigtige for en, arbejder man for meget, bor man for dyrt, laver man de hobbyer man gerne vil, har man nok tid til familien osv. osv. Her kommer der nogle tips til hvordan du økonomisk kan gøre sådanne en livsrejse mulig:

Få styr på økonomien

Det fleste de første stejler over er økonomien, men det er faktisk ikke så dyrt som det lyder. Det behøves det hvert fald ikke være.

  • Vælg et billigt land at bo i. Rykker man f.eks. til Asien eller Sydamerika er leveomkostningerne ekstremt lave ift. Danmark og man vil i disse tilfælde kunne klare sig for 5.000 kr. om måneden, hvis man er 2 personer, og man er klar på at skære overfløde ting og sager væk. 10.000 ville selvfølgelig heller ikke være dumt at have, men det er ikke nødvendigt.
  • Mange har hus eller lejlighed i Danmark som de meget gerne vil undgå at sælge eller sige op. Derfor; lej boligen ud. På den måde er den største udgift klaret og kan ofte gå helt i nul. Husk dog at få pakket dine ting væk i ordentlig emballage, så du ikke kommer hjem til en ubehagelig overraskelse med ting og tøj er har fået fugt f.eks. Du kan finde egnet emballage her.
  • Hvis økonomien er presset kan du overveje at arbejde én dag om ugen på rejsen. Én dag om ugen er forsvindende lidt og vil fylde utrolig lidt i dit/jeres liv, derfor er det en god måde at supplere indtægten på. Er man 2 mennesker der arbejder én dag om ugen kan man få skovlet omkring 10.000 kr. ind, hvilket man jo som tidligere nævnt kan komme langt for.
  • Det er også muligt at kombinere en iværksætterrejse med en rigtig rejse og på den måde finde frem til en virksomhed hvor man ifb. med denne rejser meget. Et godt eksempel herpå er Marokk som sælger marokanske fliser, eller De Brede Planker som arrangerer specialiserede skiture til Makedonien.