Sådan kommer du i gang med ekstremsport

0
1252

Mange af os ville ønske at vi havde mere tid til sport, i hverdagen. Dagligdagen kan hurtigt blive presset med arbejde, familie og andre ting som vi passivt fylder vores hverdag med. En måde at sikre sig, at sporten også bliver en del af hverdagen, er ved at gå aktivt ind i sportsverdenen, og dermed næsten tvinge sig selv til at dyrke sporten ugentligt.

Arbejder man i DLFA, eller anden form for kontorarbejde, kan sport virke som noget fjernt, da det ikke er noget der ligger professionen nært.

Sport kan redde liv

At være i god form er nødvendigt for et sundt liv. Med sund kost og motion kan vi leve længere, og få mere ud af den tid vi herved vinder. At dyrke sport kan gavne os på mange måder, med et sundt hjerte kan vi holde til mere, vi kan lege længere med vores børn, og leve på samme vis, som i vores ungdom i længere tid. Når vi dyrker sport, dyrker vi samtidig vores krop, og dens fantastiske kunnen.

Ser man de store sportsatleter, kan man nemt forveksle dem med halvguder, sådan som de stråler af fysisk velvære og energi. Er du i god form, har du nemmere ved at forebygge mod sygdomme, såsom kræft eller brok. God form giver dig samtidig mulighed for at redde andres liv, hvis dette en dag skulle blive nødvendigt. Der findes mange måder at komme i gang med sport på, én af dem er ved at tilmelde sig en klub, f.eks. DGIbyen, så er man sikker på at komme op af sofaen, da der pludselig bliver sat krav til sportsudøvelse.

Dette skal du overveje inden du vælger din sportsgren

Når man vælger en sportsgren, vælger man samtidig hvad man har lyst til at bruge adskillige timer på, igennem de næste par år. Sport er mange ting, undersøg hvilke muligheder du har for at dyrke din krop, og sport, i dit lokalområde. Hvis man passivt vælger en sportsgren, kan man nemt vælge forkert, og være nødt til at skifte sportsgren. At skifte imellem sportsgrene kan være irriterende, da man prøver kræfter med mange forskellige fysiske udfordringer, hurtigt kan blive udmattet af netop dette.