Tag på en aktiv rejse til Færøerne

0
448

Færøerne har noget for enhver smag. Men først og fremmest giver en rejse til Færøerne rig mulighed for at være aktiv, opleve storslået natur og se på arktiske fugle.

Den foretrukne måde at bevæge sig rundt på og nyde de smukke landskaber er med bil – men det kan også være en mulighed med autocamper, bus eller motorcykel. Det gør det nemt og fleksibelt at komme rundt, og du vælger helt selv, hvor du vil hen – ligesom en færing.

Kom tæt på den vilde natur

Færøerne er mest kendt for fiskeri og sine tusindvis af får, men rummer også en perlerække af smukke steder at besøge.

Kør for eksempel en tur til det imponerende vandfald Múlafossur ved den afsidesliggende landsby Gásadalur og oplev den smukke udsigt. Udforsk den imponerende kløft og nyd udsigten til fuglebjerget ved bygden Gjógv. Eller snør vandrestøvlerne og udforsk Mykines – det vestligste punkt på Færøerne – der særligt er kendt for sit fyrtårn, de stejle klipper og et sandt fugleparadis.

Her er der både mulighed for at komme tæt på de små søpapegøjer og Færøernes største fugl sulen, som kun yngler på Holmen (Mykineshólmur) på Mykines.

Rå natur i Atlanterhavet

Færøerne er opstået af vulkaner i Nordatlanten, og naturen er barsk med stejle klipper, græsklædte enge og mindre skovområder. Det gør øerne ideelle for besøgende, som elsker at vandre og udforske naturen. Vejret kan være blæsende, tåget og skifte pludseligt, så sørg for at have tøj med til alsidigt vejr.

Færøerne består af 18 større og mindre beboede øer, der hver især forbindes af tunneller og færger. Det gør det nemt at komme rundt og helt tæt på den smukke natur. Glem ikke vandrestøvlerne, da der er masser af muligheder for at udforske øerne til fods.

Øde områder med får i hobetal

Der bor lidt over 50.000 mennesker på Færøerne. Knap halvdelen af befolkningen bor i den lille hyggelige hovedstad Tórshavn, mens resten er spredt godt ud over øerne. Det betyder, at der kan være lange øde strækninger – og ofte kan være langt mellem spisestederne (bortset fra tankstationerne), når man er på tur.

Husk derfor altid, at tage lidt mad og drikke med. Til gengæld er der rig mulighed for at komme helt tæt på naturen uden at støde på andre mennesker. Men det kan ikke undgås at møde Færøernes tusindvis af får – som der er flere af end mennesker – der af og til spærrer de smalle veje.