Tag på eventyr på Langeland

0
610

Hvis aldrig du har besøg Langeland, vil jeg varmt anbefale dig at gøre det. Og har du besøgt øen flere gang, vil jeg også mene, at det aldrig skader med et genbesøg. I mine øjne er øen helt utrolig og ganske fantastisk – og der er mulighed for at opleve smuk natur, et rigt kulturliv og flotte attraktioner.

Jeg vil i denne artikel komme med mine anbefaler til, hvad du skal opleve, når du besøger øen. Så er du klar til adventure på Langeland.

 

Et historisk museum

 

Langelandsfortet – også kendt som koldkrigsmuseet – er absolut et besøg værd. Personligt har jeg blot besøgt museet i dets lukketid, hvorfor jeg ikke har set alle attraktionerne. Dog formåede jeg alligevel at komme tæt på en ubåd, og selvom jeg ikke havde mulighed for at besøge det store fartøj indendørs, var det afgjort et fascinerende og spektakulært syn. Museet er både velegnet til store og små og huser alt fra spionhistorier til legendariske kampfly – som du har mulighed for at komme meget tæt på.

I øvrigt råder museet også over et stykke af Berlinmuren. Et historisk monument – midt på Langeland. Museet har adresse i naturskønne omgivelser, og der er dermed rig mulighed for at nyde en medbragt frokost i naturen.

 

Langeland råder desuden over flere forskellige museer – så ønsker man kulturelle indspark og oplevelser, bør du undersøge de mange muligheder nærmere. Af øvrige museer er der blandt andet Tobaksladen, som er en velbevaret tørrelade tilbage fra Anden Verdenskrig. Eller slotsmøllen ved Tranekær Slot der forsat er funktionsdygtig og maler mel.

 

De vilde heste

 

Langelands natur bliver blandt andet passet af vilde heste. Et enestående syn her i Danmark. Det betyder også, at hestene ikke bliver fodret eller har en stald. De lever frit i naturen. Jeg har flere gange spottet de vilde heste – et fantastisk syn. Der er i øvrigt skilte, der guider dig i retningen af de store, smukke dyr, hvorfor det er realistiske at spotte det særprægede og unikke syn.

 

I øvrigt har Langelang generelt set et rigt dyreliv, så hvis du har interesse i dette, er Langeland et oplagt bud!

 

Ristinge strand

 

Ristinge strand er, hvis du spørger mig, én af Danmarks bedste af sin slags. En smuk sandstrand med flot, hvidt sand og fantastisk og klart badevand. Stranden er desuden handicapvenlig – og har ydermere toiletfacilitet på parkeringspladsen. Derudover er Ristinge Klint også et besøg værd – du er garanteret en fantastisk udsigt!

 

Så der er altså masser af muligheder for at tage på eventyr på Langeland. Her har du fået tre forskellige forslag. Men det er naturligvis kun et lille udpluk af alle de ting, som du kan foretage dig.