Tag på skiferie og prøv off-piste skiløb

0
2032

Når folk hører ordet ferie, tænker de fleste oftest på et par ugers dase ferie under Sydens sol, med max afslapning, pool og solbadning.

 

Men der er også de eventyrlystne personer, hvor en ferie er en mulighed for at komme ud og prøve kræfter af med nye områder, sport og aktivitet.

 

Hvis du hører til anden nævnte gruppe, så er en skiferie nok noget, du allerede har prøvet eller har hørt om før. Det er en populær rejseform, særligt i vinterhalvåret, hvor du kan tage et par uger til en flot sneklædt lokation og prøve kræfter af med skiløb.

 

Prøv forskellige former for skiløb

 

Selv hvis du aldrig har stået på ski før skal du ikke lade dig skræmme: Der er noget for alle! For det første kan du finde skiskole, hvis du er komplet nybegynder, hvor du vil blive lært alt lige fra at tage ski på, passe dine ski og hvordan du holder balancen. For det andet findes der også pister og små øvebakker til nybegyndere, så du langsomt kan opbygge din teknik og din selvtillid.

 

Er du øvet eller vildt godt til at stå på ski, så kan de fleste skisports resorts byde på mange forskellige former for skiløb. Du kan blandt prøve langrend, skihop, eller komme ud og opdage naturen og prøve off-piste skiløb. Her følger du ikke pisterne, men tager på egen hånd turen ned af bakken, hvor du kommer endnu tættere på naturen, og virkelig får styrket din teknik.

 

Få hele pakken med

 

Der er mange danske rejseselskaber, som tilbyde pakkerejser til skiferier. Inde på hjemmesiden ”Danske Rejseselskaber” kan du læse om, hvordan du finder det perfekte rejseselskab, hvad du skal huske når du skal ud i sneen, og du kan også finde brugbare links til eksterne hjemmesider, hvor du kan finde rejsepakker til skiferie.

 

En rejsepakke til skiferie kan indeholde mange ting, og afhængigt af dit rejseselskab, kan du selv kreerer din rejse, som du vil have den.

 

Du kan oftest købe en fuld pakkerejse. Det vil altså sige at inkluderet i din pris er flyafgange, transport, hotelophold, skipas, leje af skiudstyr og endda også mad i nogle tilfælde. Med andre ord skal du blot pakke tasken, tage afsted og nyde turen.

 

Har du allerede skiudstyr, så kan du oftest også finde billigere pakkerejser, hvor du blot betaler for de ydre rammer for turen. Dermed kan du selv tage dit udstyr med og spare lidt penge på den måde.

 

Så næste gang at du skal på skiferie, bør du prøve off-piste skiløb – for det lægger bare noget helt særligt til den i forvejen dejlige skiferie. Og nu ved du forhåbentlig også lidt mere om, hvad du skal være opmærksom på.