Kickstart dine børns interesse for adventureoplevelser

0
352

Findes der noget bedre, end når vores børn interesserer sig for det samme som os? Uanset om det er heste-, fodbold- eller adventure-interessen, du håber, din børn vil fange, så handler det om at give dem gode oplevelser, som passer til deres niveau. Det er derfor ikke sikkert, at du skal starte med at kaste dine børn ud i bungee-jump eller friklatring/bouldering, hvis du håber på at skabe en interessen for adventureoplevelser hos dem, men at du i stedet skal gå lidt mere forsigtigt til værks. For én ting er helt sikker: dine børn vil rigtig gerne bruge kvalitetstid sammen med deres forældre – så hvorfor ikke gøre noget, I alle synes er sjovt?

 

Den bedste måde at spore sig ind på, hvilke adventureoplevelser I skal starte med, er helt at præsentere dine børn for forskellige muligheder og idéer til, hvad I sammen kan lave, for at høre hvordan de reagerer på det. Måske har de allerede en særlig interesse for noget, som du kan bygge ovenpå? På den måde er introduktionen til adventureinteressen ikke et helt så stort spring for dem, fordi de allerede har et forhold til det. Men mangler du inspiration til en børnevenlig adventureoplevelse, du kan præsentere dem for?

 

En sikker vinder hos mange børn er livet under vandets overflade. Måske har I sammen bygget krabbefiskestænger og eksperimenteret med, hvilken slags spegepølse krabberne bedst kan lide fra forskellige badebroer på jeres sommerferie? Måske har du en spirende marinebiolog, der fanger vandmænd og fjordrejer i stride strømme, når I er på stranden? Måske har I ligefrem lånt en vandkikkert, så I kunne kigge nærmere på det ellers hemmelige liv under overfladen? Så er et rigtig godt første skridt til adventureoplevelser en tur i helt gennemsigtige glaskajakker med VisionKayak på Limfjorden. De gennemsigtige kano-/kajakhybrider fungerer som enorme vandkikkerter, så mens dine børn måske for første gang prøver at være på vandet, så har de alligevel et holdepunkt i noget, de kender: krabberne løber stadig over fjordbunden, vandmændene svæver mellem ålegræsset, og fiskene svømmer i vandkanten, som de før har set det. Alle kan være med på turene uanset alder og erfaring med at ro, så det er den ideelle introduktion til adventure og at gå på opdagelse – og så vil I voksne helt sikkert også synes, det er en hyggelig og dejlig oplevelse at få sammen som familie.

 

I kan vælge mellem tre forskellige slags ture: formiddags-, solnedgangs- og fuldmåneture, så der er noget for enhver eventyrers smag stor som lille. Læs mere og book her