Undgå disse 3 ting når du skal på outdoor tur

0
390
  1. Pakke for meget outdoor udstyr

En hovedregel er altid ikke at pakke mere outdoor udstyr end du har brug for. Det kræver erfaring at vide hvad der er nødvendigt, og hvad der kan undværes. På en outdoor tur skal du bære på alt dit udstyr, så pakkevolumen er afgørende for oplevelsen af turen. Det gælder især vandreture, hvor den lange vandrerute kan blive ekstra hård med en tung rygsæk på ryggen. Når du vælger udstyr, kan du med fordel gå efter letvægts modeller, det gælder både sovepose, liggeunder m.m. Husk ikke at tage en for stor rygsæk med, uanset størrelse skal den nok blive fyldt op.

  1. Ikke nok planlægning af outdoor turen

En outdoor tur kan kræve meget planlægning. Først og fremmest skal ruten planlægges, transporten til startposten, hvor meget mad og væske der skal medbringes og hvor der eventuelt skal overnattes. Hvis overnatningen skal være i et shelter, kræver det ofte at turen planlægges i god tid. Nogle shelters kræver booking, og hvis du skal afsted i weekenden eller skoleferien, kan der være lang ventetid. Derfor kræver det at du er tidligt i gang med planlægningen. Hvis du vælger et shelter der ikke kan bookes, er det også en god ide at planlægge et plan B shelter. Den stigende efterspørgsel på shelters, gør at de ofte er optaget.

 

Selvom mad og væske er noget der fylder meget og er tungt, er det ikke et sted der må spares. Før du tager afsted, kan du undersøge om det er muligt at fylde vand undervejs eller om det er et supermarked i nærheden. Så er det ikke nødvendigt at medbringe alt hjemmefra.

 

  1. Medbringe det forkerte outdoor udstyr

En outdoor tur kræver det rette outdoor udstyr. Som tidligere nævnt er det vigtigt ikke at pakke for meget, og det handler i høj grad om at pakke det mest nødvendige udstyr. Der findes utroligt meget udstyr, men ikke alt er nødvendigt for dig. Overvej hvad der giver mening for dig, og prioritere det nødvendige. På en outdoor tur tager det for meget plads og vægt i rygsækken, hvis du pakker til for mange ”hvad-nu-hvis” tilfælde. Selvfølgelig er det vigtigt at pakke førstehjælpsudstyr.

 

Pak fornuftigt, og overvej hver enkelt ting der kommer ned i rygsækken. Hvis du skal afsted en enkelt overnatning, kræver det hverken meget tøj eller toiletgrej. Medbring kun det mest nødvendige.